Завантаження ...
Новобудови Києва

До Києва з неочікуваним візитом завітав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

До Києва з неочікуваним візитом завітав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг фото

Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським обговорювалася ініціатива створення спеціального фонду фінансової підтримки української оборони на суму 100 мільярдів євро на п'ять років.

«У союзників дійсно є можливість втілити у життя таку ініціативу. Для нас дуже важливі деталі. Важливо, щоб це було не коштом двосторонніх обсягів, які відзначені нашими угодами щодо гарантій безпеки», — сказав Зеленський.

Крім того, обговорювалася також перспектива членства України в НАТО. Президент Зеленський підкреслив, що саміт НАТО у Вашингтоні може стати ключовим моментом для Альянсу, а Україна заслуговує на членство в НАТО.

Зі свого боку генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що він наполегливо працює над тим, щоб Україна стала членом Альянсу, але для цього потрібен консенсус. Він відзначив, що не очікує, що досягнення цього консенсусу відбудеться до саміту в липні.

Я наполегливо працюю над тим, щоб Україна стала членом Альянсу, але нам потрібен консенсус. Я не очікую, що ми досягнемо його до саміту в липні, — генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: