Завантаження ...
Новобудови Києва

Проросійські хакери затримані у Києві

Проросійські хакери затримані у Києві фото

У столиці України Києві правоохоронці затримали двох проросійських хакерів, які виготовляли фальшиві акаунти керівників українських спецслужб. За ці дії їм може довестися провести до 7 років у в'язниці.

Злочинці вчиняли свої дії відповідно до інструкцій, які отримали від представників російської розвідки. З метою поширення дезінформації про війну в Україні та штучного дискредитування Сил оборони вони створювали фейкові облікові записи у соціальних мережах та месенджерах, представляючи себе як голову Служби безпеки та начальника ГУР МО. Щоб надати цим акаунтам видимість "справжніх", вони перепощували офіційні повідомлення від СБУ та ГУР.

Крім того, зловмисники реєстрували фейкові сторінки українців як у Facebook, Twitter, Instagram і Tik-Tok, так і на російських платформах "Однокласники" та "ВКонтакте". Система ботоферми, яку вони використовували, дозволяла щодня створювати понад 1000 фейкових акаунтів.

Також під час обшуків у зловмисників було вилучено незареєстровану вогнепальну зброю разом з боєприпасами до неї та бойові гранати.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: