Завантаження ...
Новобудови Києва

СБУ підозрює митрополита УПЦ (МП) у провокації релігійної ненависті

СБУ підозрює митрополита УПЦ (МП) у провокації релігійної ненависті фото

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя у провокуванні релігійної ненависті та розхитуванні суспільно-політичної обстановки на користь країни-агресора.

За даними слідства, митрополит Лука (Андрій Коваленко) демонстрував зневажливе ставлення до прихожан інших конфесій, висловлюючи свої погляди під час спілкування та церковних літургій. Він також використовував особистий телеграм-канал для розміщення провокативних дописів, ображаючи релігійні почуття інших віруючих.

Експертиза, ініційована СБУ, підтвердила факти підривної діяльності митрополита проти державної безпеки України. На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за порушення рівноправності громадян згідно з Кримінальним кодексом України. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу, а розслідування триває.

Цей випадок не перший: у грудні 2022 року митрополиту були введені персональні санкції РНБО. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

СБУ підозрює митрополита УПЦ (МП) у провокації релігійної ненависті фото №1
СБУ підозрює митрополита УПЦ (МП) у провокації релігійної ненависті фото №2
СБУ підозрює митрополита УПЦ (МП) у провокації релігійної ненависті фото №3

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: