Завантаження ...
Новобудови Києва

Е-кабінет для військовозобов'язаних запрацює 18 травня. Що потрібно знати?

Е-кабінет для військовозобов'язаних запрацює 18 травня. Що потрібно знати? фото

Українські військовозобов'язані отримають новий інструмент для оновлення своїх особистих даних — електронний кабінет, який запрацює з 18 травня.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з цифрового розвитку, Катерина Черногоренко, під час інтерв'ю на Радіо Свобода.

Вона пояснила, що для використання е-кабінету потрібно буде завантажити спеціальний мобільний додаток, авторизуватися та заповнити необхідні поля. Відтепер у військовозобов'язаних буде обов'язок зареєструвати свої контактні дані, такі як номер телефону, електронна пошта та фактична адреса проживання. Це можна буде зробити через електронний кабінет військовозобов'язаного, через ЦНАП або у ТЦК. Кабінет буде доступний для завантаження в App Store та Google Play Market.

Заступниця міністра оборони додала, що оновлення даних можна буде провести навіть з-за кордону. Якщо буде необхідно уточнити деякі дані, представники ТЦК зв'яжуться з військовозобов'язаними.

Міноборони також надав відповіді на найпоширеніші запитання щодо електронного кабінету військовозобов'язаного:

Як працюватиме кабінет військовозобов'язаного?

Кабінет буде доступний для завантаження на смартфонах в App Store та Google Play Market. З його допомогою можна буде оновити особисті дані та переглянути інформацію про себе у реєстрі Оберіг.

Чи обов'язково завантажувати застосунок?

Ні, це лише зручність, яку пропонує держава. Військовозобов'язані можуть особисто звернутися до ТЦК або здійснити оновлення дистанційно через мобільний додаток.

Я точно встигну зробити це через електронний кабінет? Коли дедлайн оновлення даних?

Електронний кабінет почне працювати з 18 травня. Оновлення даних потрібно провести протягом 60 днів після набрання чинності змін до закону про мобілізацію, тобто до 16 липня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: