Завантаження ...
Новобудови Києва

Готували масовані удари на Великдень: СБУ затримала агентурну групу ФСБ

Готували масовані удари на Великдень: СБУ затримала агентурну групу ФСБ фото

Служба безпеки України затримала агентурну групу ФСБ, яка планувала масовані авіаудари по Україні напередодні святкування Великодня.

За інформацією СБУ, російські агенти готували координати для атак на Київську, Черкаську, Полтавську, Вінницьку та Кіровоградську області, в основному на енергогенерувальні підприємства та склади зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Крім цього, ворог планував отримати від своєї агентури інформацію про розташування військових аеродромів та спецпідрозділів Збройних Сил України, які охороняють Генеральний штаб.

Для виконання цих завдань російська спецслужба залучила двох своїх агентів з Умані та Лубни, які діяли порізно, але були зв'язані з одним куратором ФСБ.

СБУ викрила російських агентів на початковому етапі їхньої розвідувальної діяльності, після чого вдалося затримати їх під час дорозвідки біля потенційних цілей поблизу Києва. Зловмисникам пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі обох затриманих перебувають під вартою і їм загрожує довічне ув'язнення. Спецоперацію проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: