Злочинна фабрика: Як організована група виготовляла фальшиві тютюнові вироби на мільйони

На Чернігівщині поліцейські викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним обігом підакцизних товарів в масштабах у мільйони гривень.

На Чернігівщині поліцейські викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним обігом підакцизних товарів в масштабах у мільйони гривень.

Ця інформація надійшла від співробітників слідчого управління поліції Чернігівщини за участю прокуратури та за підтримки обласного управління стратегічних розслідувань.

Злочинна діяльність полягала у виготовленні та реалізації фальсифікованих тютюнових виробів. Групу очолював 33-річний мешканець Прилуцького району, який організував повний цикл виробництва, починаючи з вирощування сировини та закінчуючи продажем готової продукції. Ця нелегальна діяльність працювала на промислових масштабах у сільській місцевості неподалік міста Прилуки.

Учасники злочинної групи відповідали за різні етапи схеми, включаючи надання приміщень, транспорту, наймання працівників та контроль виробництва та збуту фальшивих товарів.

Співробітники поліції разом з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та бійцями спецпідрозділу КОРД провели обшуки за декількома адресами. Під час обшуків було вилучено понад 2 тонни тютюну, майже 4 тонни сушеного тютюнового листя, обладнання для виробництва цигарок, а також документи з чорновими записами та інші речові докази. Загальна вартість вилучених матеріалів оцінюється щонайменше в один мільйон гривень.

За фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування підакцизних товарів вже висунуто підозри трьом фігурантам злочинної групи згідно з Кримінальним кодексом України. Одному зі затриманих додатково пред'явлено підозру у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі від трьох до п'яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів. Розслідування цієї справи продовжується.

[GALLERY-660]

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: