Завантаження ...
Новобудови Києва

Повзком до волі: Чоловік без ніг подолав півкілометра, щоб не жити в окупації.

Повзком до волі: Чоловік без ніг подолав півкілометра, щоб не жити в окупації.  фото

Віктор Лаптєв вирішив переповзти кордон, щоб уникнути життя в окупованій території. По дорозі до українського КПП його зустріли волонтери. Він заявив, що був готовий повзти кілька годин, відштовхуючись руками, аби вирватися на волю. Залишивши свій дім на Луганщині, Лаптєв знайшов свободу в Києві.

Царівку Луганської області, звідки вони виїхали з дружиною, захопили в перші дні війни. Родина Лаптєвих не була лояльною до окупантів, тому незабаром їх відвідали з обшуком. Після кількох обшуків вони зрозуміли, що їм потрібно втекти.

Для Лаптєва, який немає ніг, планування втечі було складним завданням. Вони вирішили йти через Покровку, щоб заощадити час і гроші. По дорозі до кордону Віктор передав дружині крісло колісне, щоб вона доставила речі. Проте її не випустили назад, і Віктору довелося йти самому.

Під час втечі Віктора підтримав волонтер Віталій, який вітає його з поверненням на вільну територію. Волонтери ризикували своїм життям, але вони знали, що без їхньої допомоги багато людей залишаться у ворожому полоні. У Києві родина знайшла тимчасовий притулок.

В майбутньому Віктор планує допомагати волонтерам та воїнам, які постраждали від війни. Він надіється, що одного дня зможе повернутися на Луганщину.

Фото: vikna.tv

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: