Завантаження ...
Новобудови Києва

Білорусь будує військову базу поблизу кордону з Україною

Білорусь будує військову базу поблизу кордону з Україною фото

Білорусь будує військову базу поблизу кордону з Україною, де можливо зберігатимуть ядерну зброю — повідомляє видання The New York Times.

Стратегічний військовий об'єкт, призначений, ймовірно, для зберігання ядерної зброї, виникає в районі міста Осиповичі, що розташоване приблизно за 190 кілометрів від кордону з Україною.

За аналізом супутникових знімків від Maxar, на об'єкті триває будівництво з березня. Відзначається наявність нової тришарової огорожі, вантажної зони та укриття для підземних бункерів. На місці працюють будівельні машини, йдеться про зведення нових споруд.

Відповідно до NYT, конструкція бази відповідає аналогічним структурам на інших колишніх радянських ядерних сховищах. Об'єкт обладнано системами протиповітряної оборони, а поруч розташовано частину з комплексом "Іскандер", який може використовувати ракети з ядерними зарядами.

Зауважується, що ядерні програми зазвичай дуже засекречені, тому можливо, що Росія має інші місця для зберігання боєголовок. Однак наразі все вказує на те, що в Білорусі формується новий об'єкт для цієї цілі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: