Завантаження ...
Новобудови Києва

У Чернігові чоловік застрелив собаку: подробиці від поліції

У Чернігові чоловік застрелив собаку: подробиці від поліції фото

10 травня, зранку поліція отримала повідомлення від охоронця однієї з автостоянок у Чернігові.

Чоловік повідомив, що власник автомобіля, прибувши на стоянку за своїм транспортним засобом, безпричинно відкрив вогонь з травматичної зброї по собаці, яка перебувала на території автостоянки.

Заявник повідомив, що на територію однієї з автостоянок, розташованої на вулиці 1-ї танкової бригади, з’явився громадянин та кілька разів відкривав вогонь, ймовірно з травматичного пістолета, у собаку, яка спокійно лежала поруч. На місце інциденту відразу було викликано патрульний екіпаж.

Поліцейські дослідили відеозапис з камери спостереження, яка зафіксувала цей випадок, та ідентифікували особу чоловіка, що, ймовірно, здійснив стрільбу по тварині, та встановили його місцеперебування. Виявилося, що це 50-річний громадянин, який регулярно користується послугами паркування на цій стоянці. Чоловік визнав, що стріляв у собаку. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу.

Поранену тварину доставили до ветеринарної клініки, де надали необхідну допомогу. Стрілець вразив її двічі.

На даний час собака в безпеці, загрози її життю немає.

Зловмисник надав правдиві свідчення. Поліція вилучила у нього пістолет, з якого, ймовірно, були зроблені постріли. Зброю та набої направили на проведення експертних досліджень.

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення.

Фото: Поліція Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: