Завантаження ...
Новобудови Києва

У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ

У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ фото

Спеціальна служба України повідомила про результати складної операції в столиці, під час якої було затримано агентів російського ГРУ.

Виявилося, що вони планували розмістити саморобні вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та поруч із одним із кафе.

За даними служби безпеки, ці пристрої були приховані в упаковках з чаю. Вони містили таймер, детонатор та пластичну вибухівку із запальною сумішшю, яка могла спричинити серйозні пожежі.

Планувалося розмістити вибухівку серед легкозаймистих матеріалів та підірвати її у пікові години відвідування гіпермаркетів, щоб завдати максимальної шкоди цивільним особам.

«Плануючи ці теракти, російські спецслужби вкотре продемонстрували свою злочинну суть. Ми спрацювали на випередження і вчасно зірвали плани ворога. Кожен крок злочинців задокументовано - їх чекає заслужене покарання. Як і кожного, хто намагається працювати на користь рф. Символічно, що дати, до яких росіяни хочуть приурочити свої теракти, поступово стають символом провалу їхніх спецслужб», - заявив Голова СБУ Василь Малюк.

У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ фото №1
У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ фото №2
У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ фото №3
У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ фото №4
У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ фото №5
У Києві на 9 травня готували вибухи: СБУ викрила агентів ГРУ фото №6

Агентів було затримано на місці, коли вони встановлювали вибухові пристрої у третьому гіпермаркеті. За цими діями їм загрожує довічне ув'язнення, заявили в СБУ.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: