Завантаження ...
Новобудови Києва

На Чернігівщині розшукують 7 903 осіб «ухилянтів» від мобілізації

На Чернігівщині розшукують 7 903 осіб «ухилянтів» від мобілізації фото

З початку 2024 року поліція Чернігівщини отримала 9 296 звернень від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) щодо розшуку та доставлення людей, які ухиляються від військової служби під час мобілізації. Наразі розшукують 7 903 особи.

Про це повідомляється у відповіді на запит Суспільного від Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

"Саме поліція за зверненням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також органів СБУ, затримують та доставляють призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення", — йдеться у повідомленні.

Станом на 25 квітня 2024 року правоохоронці встановили місцезнаходження та доставили до ТЦК та СП для складання адміністративних матеріалів 1 471 особу.

З них 88 осіб повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 336 КК України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: