Завантаження ...
Новобудови Києва

Сили оборони стабілізували ситуацію з наступом російських військ на півночі Харківщини, – Президент України

Сили оборони стабілізували ситуацію з наступом російських військ на півночі Харківщини, – Президент України фото

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що сили оборони стабілізували ситуацію з наступом російських військ на півночі Харківської області.

Найглибша точка просування росіян склала 10 км, і наразі вони досягли лише першої лінії оборони. На деяких напрямках російські війська не мали жодного просування. Збройні Сили України посилили кілька напрямків окремими батальйонами, використавши для цього резерви.

"Перша лінія - це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, наші люди гинули. Вони приблизно там зараз й знаходяться. Цю лінію побудували на війні, під постійним вогнем, наші військові. 1-шу та 2-гу лінію будують військові, а 3-тю - місцеві влади. Вона найпотужніша", - сказав він.

Президент також торкнувся питання використання західної зброї на території рф. Він наголосив, що не вважає, що повинні бути якісь заборони на це:

 "Це не про наступ української армії з використанням західної зброї на росії. Це - захист. Це так само як превентивні санкції, про які ми всім говорили перед повномасштабним вторгненням".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: