Тарифи на світло піднімаються: Зростання платіжок вже з 1 червня

За словами народного депутата Сергія Нагорняка, тарифи на електроенергію, ймовірно, збільшаться вже з початку червня

За словами народного депутата Сергія Нагорняка, тарифи на електроенергію, ймовірно, збільшаться вже з початку червня. Ця новина прийшла у блицінтерв’ю для "Телеграфу" після того, як українці зіткнулися з поверненням до графіків відключень електроенергії у травні.

Ситуація з поверненням до відключень вважається цілком логічною та зрозумілою. Як пояснив Нагорняк, кілька факторів спричинили цю ситуацію. По-перше, холодна травнева погода змусила багатьох українців використовувати електроприлади для опалення, що призвело до збільшення споживання електроенергії на близько 1000 мВт по всій країні. По-друге, атомні електростанції знизили виробництво електроенергії на близько 500 мВт через проведення регламентних ремонтних робіт.

Нагорняк також зазначив, що нині ситуація може покращитися, але не у вечірні піки. Навіть імпорт електроенергії наразі не вдовольняє попит, що підкреслює важливість відновлення власної генерації.

Уряд активно обговорює підвищення тарифів на електроенергію для населення. Відповідно до Нагорняка, з 1 червня можливе збільшення тарифів до рівня 4,5-5 грн/кВт для побутових споживачів. Однак важливо відзначити, що отримані кошти будуть спрямовані на розвиток генерації, а не на обслуговуючі компанії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: