Сили оборони України уразили в Севастополі російський ракетний корабель «Циклон»

У ніч з 18 на 19 травня Сили оборони України завдали удару по російському ракетному кораблю «Циклон», який знаходився в Севастополі. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

У ніч з 18 на 19 травня Сили оборони України завдали удару по російському ракетному кораблю «Циклон», який знаходився в Севастополі. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Рано вранці 19 травня Військово-морські сили України повідомили про знищення російського морського тральщика «Ковровец». Після цього речник ВМС Дмитро Плетенчук зазначив, що Збройні сили України перевіряють інформацію про ймовірне знищення ще одного російського корабля – «Циклон», оснащеного зенітно-ракетним комплексом «Панцир-С».

Характеристики «Циклону»

Корабель «Циклон» почали будувати у тимчасово окупованій Керчі у 2016 році. На воду його спустили в 2020 році, а на озброєння російської армії він надійшов у 2023 році. Окрім комплексу «Панцир-С», «Циклон» має 8 пускових шахт для крилатих ракет «Калібр» та надзвукових ракет «Онікс», що робить його значною загрозою для повітряних і морських цілей.

Значення для оборони України

Успішне ураження таких важливих цілей, як «Циклон» і «Ковровец», свідчить про ефективність українських Сил оборони у боротьбі з агресором. Це знижує боєздатність російського флоту в Чорному морі та сприяє покращенню безпеки для України і її союзників.

Генеральний штаб ЗСУ продовжує перевіряти та уточнювати інформацію щодо результатів удару по «Циклону». Тим часом українські військові активно моніторять ситуацію в Чорному морі, готові до подальших дій для забезпечення безпеки та відбиття агресії.

Цей успішний удар є черговим кроком у стратегії оборони України, спрямованої на захист суверенітету і територіальної цілісності держави.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: