Завантаження ...
Новобудови Києва

Держдеп США розглядає можливість послаблення заборони на удари по цілях у росії американською зброєю

Держдеп США розглядає можливість послаблення заборони на удари по цілях у росії американською зброєю фото

Держдепартамент США працює над послабленням заборони на завдавання ударів по цілях на території росії за допомогою американської зброї. Про це повідомляє видання New York Times.

За інформацією видання, в адміністрації Джо Байдена активно обговорюють можливість дозволити українським військовим вражати ракетні та артилерійські установки, розташовані безпосередньо біля кордону з росією. Ініціатором цих дебатів став Держсекретар Ентоні Блінкен після свого візиту до Києва минулого тижня.

Посадовці, які брали участь у дискусіях, зазначають, що позиція Блінкена змінилася у зв'язку з тим, що росія відкрила новий фронт у війні, що призвело до руйнівних наслідків. Російські війська розмістили зброю прямо по той бік кордону з північно-східної України і націлили її на Харків, знаючи, що українці не можуть відповідати з використанням американської зброї.

Зростає також тиск на Сполучені Штати з боку партнерів, які закликають Вашингтон допомогти Україні завдавати удари по російських військових об'єктах. Водночас США прагнуть зберегти заборону на атаку нафтопереробних заводів та інших об'єктів російської інфраструктури за допомогою наданої зброї.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: