Завантаження ...
Новобудови Києва

ЗСУ розпочали контрнаступ на Харківщині, — Генштаб

ЗСУ розпочали контрнаступ на Харківщині, — Генштаб фото

Українські сили оборони успішно припинили наступ російських військ на Харківському напрямку та ведуть контрнаступальні операції. Про це повідомив полковник Ігор Прохоренко, представник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ, під час брифінгу у Медіацентрі Україна в Києві.

Обстановка складна. Сили оборони продовжують оборонятись на сході та півдні нашої держави, наносять вогневе ураження противнику. Основні дії відбуваються на Харківщині, Донеччині. Що стосується Харківського напрямку - противник веде наступальні операції з метою створення буферної зони. Наразі ворог зупинений, ситуація контрольована, проводяться контрнаступальні дії, - повідомив полковник Ігор Прохоренко.

Окупанти також проводять наступальні операції на сході Харківщини з наміром обійти місто Куп'янськ, але безуспішно. Бойові дії тривають практично вздовж усієї лінії фронту, при цьому українські сили завдають важких втрат противнику, активно використовуючи артилерію, безпілотні системи та авіацію.

Ситуація на Сумщині та Чернігівщині контрольована. Противник намагається завдати ударів по прикордонних населених пунктах з повітря та артилерії, а також атакує об'єкти критичної інфраструктури ракетами та дронами.

Українські сили оборони мають інформацію про плани противника і здійснюють заходи для їхньої нейтралізації. Проводяться дії щодо мобілізації резервів та підвищення вогневої потужності для збереження ініціативи на полі бою.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: