Завантаження ...
Новобудови Києва

НАТО закликає дозволити Україні використовувати зброю для ударів по Росії

НАТО закликає дозволити Україні використовувати зброю для ударів по Росії фото

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до союзників, які надають зброю Україні, і закликав їх переглянути обмеження на використання цієї зброї для ударів по російських військових об'єктах.

У своєму інтерв'ю виданню The Economist він висловив підтримку можливості України використовувати надану зброю для самозахисту, особливо з урахуванням активних бойових дій у Харкові.

«Настав час для союзників розглянути питання про те, чи не варто їм зняти деякі обмеження, які вони наклали на використання зброї, яку вони надали Україні. Особливо зараз, коли значна частина бойових дій відбувається в Харкові, недалеко від кордону, відмова Україні в можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на російській території дуже ускладнює її самозахист», - заявив Столтенберг в інтерв'ю виданню The Economist.

Столтенберг також зауважив, що російська агресія продовжується, і європейські союзники мають реагувати адекватно, забезпечуючи Україну необхідною підтримкою.

Зокрема, він відзначив, що обіцянка одного мільйона артилерійських снарядів від європейських союзників є кроком в правильному напрямку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: