США готові застосувати санкції та експортний контроль для припинення допомоги РФ від Китаю

США заявили про готовність використовувати санкції та експортний контроль, щоб припинити допомогу Росії від Китаю.

США заявили про готовність використовувати санкції та експортний контроль, щоб припинити допомогу Росії від Китаю.

Це може включати додаткові заходи для збільшення вартості використання Росією тіньового флоту для ухилення від обмеження цін на нафту країн G7, зазначив заступник радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки Даліп Сінгх.

Сінгх також зазначив, що можуть бути розширені поточні санкції щодо фінансового сприяння, враховуючи спроби Кремля перевести свою економіку у військовий режим. Він, однак, відмовився повідомити, чи США та їхні союзники планують прийняти вторинні санкції.

Сінгх підкреслив, що Росія повністю залежить від Китаю, що надає Пекіну "величезні важелі впливу" на військові можливості Москви. Водночас Китай також стикається з ризиками та витратами, враховуючи, що його сукупна торгівля товарами з ЄС та США у 7 разів перевищує його торгівлю товарами з Росією.

Заступник радника додав, що російсько-китайська торгівля скоротилася після того, як президент США Джо Байден розширив можливості Казначейства боротьби з банками. Він також зазначив, що санкції можуть бути розширені й надалі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: