Завантаження ...
Новобудови Києва

Нідерланди дозволили Україні використати 24 своїх F-16 для завдання ударів по території рф

Нідерланди дозволили Україні використати 24 своїх F-16 для завдання ударів по території рф фото

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен запевнила Київ, що 24 винищувачі F-16, які Нідерланди мають намір передати Україні, можуть бути використані для ударів по цілях на території Росії.

В інтерв'ю POLITICO на Шангрі-Ла Діалозі в Сінгапурі Оллонгрен зазначила, що Нідерланди не накладатимуть обмежень, як це зробила Бельгія, де прем'єр-міністр Александр Де Кроо попередив Київ не використовувати отримані від його країни F-16 у російському повітряному просторі.

"Такого обмеження, як у Бельгії, немає", — сказала Оллонгрен. "Ми застосовуємо той самий принцип, який застосовували до всіх інших поставок можливостей, тобто коли ми передаємо їх Україні, це їхня власність і вони можуть використовувати їх на свій розсуд", — додала вона.

Оллонгрен та міністр оборони США Ллойд Остін були серед високопосадовців, які зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським, який також відвідав конференцію в Сінгапурі в неділю.

Нідерланди також пообіцяли продовжити свою військово-морську присутність у Південно-Китайському морі, де країни Південно-Східної Азії все більше непокояться через агресивну поведінку Китаю в міжнародних водах.

Оллонгрен залишить посаду міністра оборони Нідерландів після складання присяги новим праворадикальним урядом країни. Вона висловила надію, що новий уряд продовжить підтримувати НАТО та Україну.

"Я вважаю, що важливо, щоб ми продовжували відігравати цю роль. Я бачила в програмі нового уряду, що підтримка України триватиме, новий уряд також цінує Європейський Союз, НАТО тощо", — сказала вона.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: