Завантаження ...
Новобудови Києва

Дві українки загинули внаслідок зіткнення потягів у Чехії

 Дві українки загинули внаслідок зіткнення потягів у Чехії фото

Внаслідок зіткнення пасажирського потяга «Прага — Кошице» з вантажним потягом у Чехії загинуло чотири особи, серед яких дві громадянки України.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Аварія сталася ввечері 5 червня поблизу чеського міста Пардубіце. Пасажирський потяг компанії RegioJet, до складу якого входили причіпні вагони до українського міста Чоп, зіткнувся з вантажним потягом. Причіпні вагони розташовувалися в середині пасажирського потяга.

На місці аварії був оперативно створений координаційний штаб, до якого увійшли правоохоронні органи та служби порятунку. Рятувальна операція завершилася станом на 4 годину ночі.

За попередньою інформацією, серед чотирьох загиблих дві особи — громадянки України.

Громадянство інших загиблих наразі уточнюється. Ще 34 особи зазнали незначних поранень і отримали медичну допомогу на місці, окремих постраждалих доставили до медичних закладів міст Пардубіце та Градець Кралове.

Консульська представниця Вікторія Ші повідомила, що консульська посадова особа Консульства України в Брно перебуває на місці події та підтримує постійний зв’язок із рятувальними та правоохоронними відомствами. Справа перебуває на контролі Департаменту консульської служби МЗС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: