На Чернігівщині зооволонтери врятували поранену косулю

Днями в Ніжині сталася незвичайна подія — місцеві зооволонтери врятували косулю

Днями в Ніжині сталася незвичайна подія — місцеві зооволонтери врятували косулю.

Раніше вони допомагали лише домашнім тваринам та одного разу — лебедю. Про це журналісту Nizhyn Post розповіла зооволонтерка Оксана Кріль.

Все почалося з дзвінка від невідомої жінки, яка зателефонувала за номером, вказаним у соцмережах. Вона розповіла, що чоловіки, які працювали на полі поблизу села Кладьківка, знайшли маленьку косулю з пораненою ногою. Жінка запитала, чи можуть зооволонтери забрати тварину. Відповідь була однозначною: звісно, можуть!  

Коли тварину привезли, вона виявилася зовсім маленькою, мов дитинча. Оксана Кріль разом із керівницею ГО «Щаслива тварина» Іриною Павловою-Кустовою негайно почали шукати для неї прихисток, адже залишати косулю у вольєрах на ніч було небезпечно.

Тваринку відразу погодилися прийняти у Київському центрі реабілітації диких тварин. У дорогу вирушили помічники зооволонтерів Олександр Чеплієвський та Ольга Салій.

«Щиро дякуємо всім, хто допоміг врятувати і передати це дитинча в надійні руки, де його вилікують і вирішать подальшу долю», — зазначила Оксана Кріль.

Автор: журналіст с Валентина Савчук

Фото: О. Кріль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: