Завантаження ...
Новобудови Києва

У Чернігівській області викрили браконьєра, який під час нересту наловив 74 кілограми риби

У Чернігівській області викрили браконьєра, який під час нересту наловив 74 кілограми риби фото

5 червня в Деснянській громаді Чернігівського району правоохоронці спільно з рибоохоронним патрулем та прикордонниками виявили чоловіка, який незаконно виловив 74 кілограми риби цінних видів.

Збитки, завдані рибному господарству, оцінюються майже у півмільйона гривень.

Під час патрулювання на території Київського водосховища рейдова група, до складу якої входили поліцейські водної поліції Чернігівського райуправління, інспектори Київського рибоохоронного патруля та прикордонники 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого, задокументували факт браконьєрства.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група відділення поліції №1 (смт Козелець) Чернігівського райуправління. Поліцейські встановили, що 50-річний чоловік під час нерестової заборони використовував шість сіток для незаконного вилову риби.

Правоохоронці вилучили у зловмисника металевий човен, знаряддя лову та незаконно добуту рибу вагою понад 74 кілограми.

За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі триває досудове розслідування.

Фото: Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: