Завантаження ...
Новобудови Києва

У Чернігові ліквідували схему ухилення від мобілізації: організатор вербував жінок з інвалідністю для фіктивних шлюбів

У Чернігові ліквідували схему ухилення від мобілізації: організатор вербував жінок з інвалідністю для фіктивних шлюбів фото

Поліцейські міграційної поліції разом зі слідчими обласної поліції, за підтримки оперативних співробітників Чернігівського прикордонного загону та відділу кримінального аналізу поліції Чернігівщини, під керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, викрили 40-річного чернігівця, який організовував схему ухилення від мобілізації.

До міграційної поліції надійшла інформація про місцевого мешканця, який вербував жінок з інвалідністю для фіктивних шлюбів із військовозобов'язаними чоловіками. Ці жінки опинилися у скрутному матеріальному становищі, що робило їх вразливими для таких маніпуляцій.

Поліцейські встановили, що зловмисник пропонував місцевій жінці з інвалідністю 40 тисяч гривень за укладення фіктивного шлюбу з чоловіком, який прагнув отримати відстрочку від мобілізації, обґрунтовуючи це утриманням дружини з інвалідністю.

Затримання підозрюваного відбулося за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД». Його взяли під варту згідно з статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі частини «винагороди» завербованій жінці.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

У межах відкритого кримінального провадження поліцейські працюють над встановленням ролі інших учасників злочинної схеми. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: