Завантаження ...
Новобудови Києва

Росія відправить військові кораблі на Кубу для навчань

Росія відправить військові кораблі на Кубу для навчань фото

За даними агентства Reuters, Росія планує відправити групу військових кораблів на Кубу, які прибудуть до Гавани вже наступного тижня.

Міністерство закордонних справ Куби підтвердило цей візит, наголошуючи, що він відповідає історичним дружнім відносинам між Кубою та Росією і суворо відповідає міжнародним правилам. Також зазначено, що жоден з кораблів не несе ядерної зброї, тому їхня стоянка не становить загрози для регіону.

Ця заява пролунала за день після того, як офіційний представник США повідомив журналістам, що Росія планує відправити бойові кораблі до Карибського регіону, зокрема до Куби та Венесуели, для проведення військово-морських навчань. Сполучені Штати не вважають очікуване прибуття невеликої кількості літаків і кораблів загрозою, але ВМС США стежитимуть за навчаннями.

Міністерство збройних сил Куби повідомило, що група кораблів ВМФ Росії прибуде до порту Гавани для проведення військово-морських навчань з 12 по 17 червня. До складу групи увійдуть:

  • Атомний підводний човен класу «Ясен», носій крилатих ракет «Калібр», «Онікс» та «Циркон».
  • Фрегат класу «Адмірал Горшков», носій крилатих ракет «Калібр», «Онікс», «Циркон».
  • Танкер проекту 23130 «Академік Пашин».
  • Рятувальний буксир проекту Р-5757 «Микола Чикер».

Куба заявляє, що ці кораблі не несуть ядерної зброї і не становлять загрози для регіону. США також підтвердили, що не вважають ці навчання загрозою для своєї безпеки, але стежитимуть за ситуацією.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: