Завантаження ...
Новобудови Києва

Поліцейські затримали шахрая, який ошукав родину зниклого безвісти військового

 Поліцейські затримали шахрая, який ошукав родину зниклого безвісти військового фото

Поліцейські викрили афериста, який представився правоохоронцем та виманив гроші у родини безвісти зниклого військовослужбовця Збройних Сил України.

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) спільно з поліцейськими Чернігівщини затримали зловмисника.

Шахрай, раніше судимий за подібні злочини мешканець міста Прилуки, звернувся до матері зниклого військовослужбовця, представившись працівником поліції. Він повідомив жінці, що її син нібито ухиляється від мобілізації і перебуває у розшуку. За три тисячі доларів аферист обіцяв "вирішити питання" з ТЦК та зняти сина з розшуку. Мати, повіривши шахраю, віддала всі свої заощадження.

Через деякий час зловмисник знову зв’язався з жінкою, користуючись її емоційним станом. Він заявив, що виконав свою частину угоди, і вимагав остаточного розрахунку, погрожуючи родині неприємностями у разі відмови платити.

У відчаї жінка звернулась по допомогу до працівників Чернігівського управління Департаменту внутрішньої безпеки. Оперативники швидко встановили особу шахрая. Завдяки злагодженим діям спецпризначенців КОРД та слідчих Прилуцького райвідділу поліції, зловмисника затримали одразу після передачі йому 40 тисяч гривень.

Шахрая затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже вручено підозру за частиною 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує до 7 років ув'язнення.

 Поліцейські затримали шахрая, який ошукав родину зниклого безвісти військового фото №1
 Поліцейські затримали шахрая, який ошукав родину зниклого безвісти військового фото №2
 Поліцейські затримали шахрая, який ошукав родину зниклого безвісти військового фото №3

Процесуальне керівництво здійснює Прилуцька окружна прокуратура.

Фото: Головне управління Національної поліції в Чернігівській області 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: