Завантаження ...
Новобудови Києва

Поліцейські Чернігівщини ліквідували канал незаконного обігу зброї та боєприпасів

Поліцейські Чернігівщини ліквідували канал незаконного обігу зброї та боєприпасів фото

Правоохоронці Чернігівщини успішно ліквідували канал незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, організований 45-річним мешканцем Чернігова.

Зловмисник виготовляв та розповсюджував зброю через мережу Інтернет по всій країні. У нього вилучили кілька пістолетів з ознаками переробки та близько сотні набоїв.

Нещодавно до кримінальної поліції Чернігівщини надійшла інформація про те, що один з місцевих жителів активно шукає покупців на зброю та боєприпаси через Інтернет. Співробітники управління карного розшуку разом зі слідчими обласної поліції, за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури, задокументували два факти збуту вогнепальної зброї цим зловмисником.

Поліцейські, за підтримки спецпідрозділу «КОРД», затримали торгівця зброєю згідно з статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час санкціонованих обшуків у затриманого вилучили три перероблені пістолети, близько сотні набоїв різних калібрів, частини зброї, кейси від стартових пістолетів, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази. Все вилучене направлено на експертизу.

 Слідство встановило, що зловмисник налагодив канал незаконного обігу зброї. Він купував стартові пістолети та кустарним способом переробляв їх на вогнепальну зброю. Після цього через Інтернет шукав покупців та збував їм незаконну зброю і боєприпаси шляхом поштових відправлень.

 Чоловік наразі затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами). Санкція статті передбачає покарання до 7 років ув’язнення.

Досудове розслідування триває. 

Поліцейські Чернігівщини ліквідували канал незаконного обігу зброї та боєприпасів фото №1
Поліцейські Чернігівщини ліквідували канал незаконного обігу зброї та боєприпасів фото №2
Поліцейські Чернігівщини ліквідували канал незаконного обігу зброї та боєприпасів фото №3
Поліцейські Чернігівщини ліквідували канал незаконного обігу зброї та боєприпасів фото №4
Поліцейські Чернігівщини ліквідували канал незаконного обігу зброї та боєприпасів фото №5

Фото: Головне управління Національної поліції в Чернігівській області 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: