США дозволили передачу американського озброєння для бригади "Азов"

Сполучені Штати дали дозвіл на передачу американського озброєння для української 12-ї бригади спеціального призначення "Азов".

Сполучені Штати дали дозвіл на передачу американського озброєння для української 12-ї бригади спеціального призначення "Азов".

Про це повідомило видання The Washington Post, посилаючись на заяву Державного департаменту США.

За словами Держдепу, після ретельної перевірки українська 12-та бригада "Азов" успішно пройшла перевірку Лейгі. Цей процес перевірки передбачений законом, який названий на честь колишнього сенатора Патріка Дж. Лейгі, і забороняє передачу військової допомоги США іноземним підрозділам, якщо вони були визнані винними у порушеннях прав людини. Таким чином, бригада "Азов" не підпадає під цю категорію.

Конкретний час, коли було знято заборону на передачу озброєння, не уточнюється.

Близько десяти років тому "Азову" заборонили отримувати американське озброєння через занепокоєння у Вашингтоні щодо походження цієї групи. Російська пропаганда тривалий час активно поширювала фейки про "Азов", намагаючись створити негативний образ цього підрозділу в очах міжнародної спільноти. Зокрема, росЗМІ часто стверджували, що деякі із засновників бригади мають расистські, ксенофобські та ультранаціоналістичні погляди.

Тепер, після офіційного зняття заборони, "Азов" зможе отримувати необхідну військову підтримку від Сполучених Штатів, що є важливим кроком у зміцненні обороноздатності України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: