Завантаження ...
Новобудови Києва

Україна і США підписали історичну безпекову угоду

 Україна і США підписали історичну безпекову угоду фото

Україна та США уклали двосторонню безпекову угоду, яка виводить відносини між державами на новий рівень союзництва.

Президенти Володимир Зеленський та Джо Байден підписали найсильніший документ з усіх, що були між країнами з часу здобуття незалежності України.

Цей результативний день увійде в історію. Це беззаперечне досягнення Президента та його команди. Вперше маємо таку потужну угоду між Україною та США. Сполучені Штати взяли на себе серйозні зобов’язання – 10 років стабільної підтримки, вклад у нашу оборону та нашу силу: зброя і захист для нас, відповідальність і санкції – для агресора. А головне – допомога для перемоги над ворогом!

У документі зафіксовано, що США разом із партнерами допомагатимуть у постачанні Україні систем «Патріот» та ескадрилей винищувачів, таких як F-16.

Угода, зокрема, передбачає співпрацю для розвитку оборонного виробництва. Ці домовленості дозволять створити нові робочі місця як для українців, так і для американців у технологічному оборонно-промисловому комплексі.

Угода передбачає підтримку США вступу України до НАТО в майбутньому і фактично є кроком України на шляху до альянсу.

Документ також визначає відповідальність Росії за війну, використання російських активів на користь України та санкції проти держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: