Завантаження ...
Новобудови Києва

Плани G7 надати Україні близько $50 млрд підтримки із заморожених російських активів, є чітким сигналом Путіну, - Reuters

Плани G7 надати Україні близько $50 млрд підтримки із заморожених російських активів, є чітким сигналом Путіну, - Reuters фото

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що плани G7 надати Україні підтримку у розмірі приблизно $50 млрд із заморожених російських активів є чітким зобов'язанням, яке має надихнути українців на захист їхньої незалежності і суверенітету.

Він також підкреслив, що це сигнал російському президенту, що він не може просто чекати, коли економічні труднощі у країні, яка підтримує Україну, дозволять йому виграти війну.

"Це дуже чітке зобов'язання, яке має надихнути українців робити все необхідне для захисту своєї незалежності і суверенітету. І це також чіткий сигнал російському президенту, що він не може просто відсиджуватися і сподіватися, що фіскальні проблеми в країні, яка підтримує Україну, одного дня дозволять йому виграти цю війну".

Шольц також відзначив, що путін помилився у своїх сподіваннях на зменшення міжнародної підтримки для України з часом, назвавши цей крок історичним.

"Це дуже історичний крок, який ми робимо сьогодні".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: