Одесит пограбував жінку, щоб уникнути мобілізації: поліція затримала правопорушника

18-річного хлопця з Одеси підозрюють у скоєнні грабежу з метою уникнути мобілізації. Йому загрожує до 10 років ув'язнення.

18-річного хлопця з Одеси підозрюють у скоєнні грабежу з метою уникнути мобілізації. Йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Національна поліція повідомила про затримання 18-річного одесита, який пограбував жінку на вулиці Леонтовича у Приморському районі міста. Молодик зірвав з рук потерпілої гаманець і втік у бік вулиці Канатної, звідки сів на громадський транспорт і поїхав додому у Пересипський район. Завданий майновий збиток склав майже 13 тисяч гривень.

45-річна жінка звернулася по допомогу до відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1. Поліцейські оперативно встановили особу правопорушника та розшукали його. Ним виявився 18-річний місцевий житель, який зізнався у скоєнні злочину.

Злочинець пояснив, що його метою було не майно, а бажання здобути судимість, щоб уникнути мобілізації в майбутньому. Він заявив, що гаманець разом із грошима, документами, навушниками та мобільним телефоном він викинув.

Слідча територіального підрозділу поліції Ольга Лаврищук повідомила:

«Ми зібрали достатню кількість доказів і під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, а саме у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану. Юнакові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Місцезнаходження викраденого майна ми будемо встановлювати в ході слідства».

Одеське районне управління поліції № 1 продовжує розслідування цього випадку, щоб знайти втрачене майно та надати всі необхідні докази для подальшого судового розгляду.

Фото: Головне управління Національної поліції в Одеській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: