Завантаження ...
Новобудови Києва

Китай запустив найбільшу в світі сонячну електростанцію

Китай запустив найбільшу в світі сонячну електростанцію фото

Китай запустив найбільшу в світі сонячну електростанцію, розташовану в пустелі на північному заході Сіньцзяну.

Електростанція займає площу 810 квадратних кілометрів (81 000 гектарів) і може генерувати 5 гігаватів потужності, виробляючи 6,09 мільярда кіловат-годин електроенергії щорічно. Це достатньо для забезпечення енергією близько 2,03 мільйона електромобілів на рік, якщо врахувати, що один електромобіль споживає приблизно 3 000 кіловат-годин на рік.

Цей проєкт є частиною великої стратегії Китаю з модернізації енергетики. Планується встановити 455 гігаватів вітрових і сонячних електростанцій по всій країні, зосереджуючи їх у малонаселених, але багатих на ресурси районах. Вироблена енергія буде спрямовуватися до великих міських центрів, таких як міста на східному узбережжі Китаю.

Останнім часом Китай значно активізував зусилля щодо розвитку екологічно чистої енергетики. Після десятиліть інтенсивного промислового розвитку, що призвело до високого рівня забруднення, країна взяла курс на модернізацію енергетичного сектора, вкладаючи кошти у водну, вітрову та сонячну енергетику.

Наразі Китай може похвалитися трьома найбільшими сонячними електростанціями у світі за потужністю. Окрім нової електростанції в Сіньцзяні, в мережі вже працюють сонячні електростанції Ningxia Tenggeli та Golmud Wutumeiren, кожна потужністю 3 мегавати.

Фото: Unsplash

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: