Завантаження ...
Новобудови Києва

На кошти з тіньової торгівлі цигарками можна було б придбати 30 винищувачів F-16

На кошти з тіньової торгівлі цигарками можна було б придбати 30 винищувачів F-16 фото

Американська торговельна палата в Україні опублікувала статтю, в якій зазначається, що кошти, втрачені через тіньову торгівлю цигарками, могли б забезпечити придбання 30 винищувачів F-16.

Тіньова торгівля тютюновими виробами у 2022-2023 роках призвела до втрат бюджету України на суму 42,5 млрд грн, що еквівалентно понад $1 млрд. Ці величезні втрати негативно впливають на економіку країни, зменшуючи фінансові можливості для розвитку інфраструктури та підтримки обороноздатності.

Американська торговельна палата закликає органи державної влади розпочати реальну боротьбу з тіньовою економікою, оскільки ефективна протидія цьому явищу може суттєво збільшити бюджетні надходження. Це, своєю чергою, дозволить реалізувати важливі соціальні проєкти та підвищити обороноздатність країни, зокрема через можливість придбання сучасної військової техніки, такої як винищувачі F-16.

Боротьба з тіньовою економікою є не лише фінансовим, а й стратегічним завданням для України, адже вона сприятиме зміцненню економіки та підвищенню рівня життя населення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: