Завантаження ...
Новобудови Києва

У Києві затримали мешканку Чернігівщини з сином за підозрою у підпалі військових автомобілів

У Києві затримали мешканку Чернігівщини з сином за підозрою у підпалі військових автомобілів фото

 Поліція Києва затримала жінку з Чернігівщини та її 14-річного сина за підозрою в підпалі двох військових автомобілів у столиці.

За словами керівника поліції Києва Дмитра Шумейка, підозрювані отримали завдання від російських спецслужб через Телеграм-канал. Свої дії вони фільмували, щоб надати замовникам докази та отримати грошову винагороду. Наразі їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Ситуація у Дніпрі

Водночас у Дніпрі Служба безпеки України викрила групу з чотирьох місцевих жителів, серед яких двом лише по 17 років. Вони планували серію підпалів військового транспорту ТЦК, щоб отримати легкий заробіток від російського агресора. Фігуранти встигли підпалити один автомобіль.

Окрім підпалів, завданням цієї групи було поширення на будівлях написів, що дискредитують співробітників ТЦК. Таким чином окупанти намагалися створити "медійну картинку" для російських ЗМІ про наявність антиукраїнського підпілля на Дніпропетровщині. Всі затримані чоловіки наразі перебувають під вартою, і вирішується питання щодо додаткової кваліфікації їхнього злочину.

Фото: Національна поліція, на фото затримані в Києві мати та син

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: