Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків

ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків фото

Працівники ДБР успішно припинили діяльність великої нарколабораторії на Чернігівщині.

Бюро активно продовжує масштабне розслідування, спрямоване на виявлення та закриття незаконних лабораторій з виготовлення наркотиків в Україні. У ході багаторівневої спецоперації співробітники ДБР з'ясували, що група злочинців планувала відкрити на Чернігівщині виробництво наркотиків у промислових обсягах.

Злочинці найняли місцевого жителя, який знайшов відповідне місце для розташування лабораторії. Нарколабораторію облаштували в одній з будівель на строго охоронюваній території приватного аграрного підприємства. Протягом травня-червня цього року туди завезли обладнання та значну кількість прекурсорів для виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин.

Для роботи в лабораторії організатор найняв трьох хіміків, які мали виготовляти мефедрон, солі, МДМА та інші наркотичні речовини. Вони готували наркотики протягом кількох тижнів, синтезуючи від 50 до 100 кг психотропів на добу.

Зловмисники планували поширювати наркотики по всій Україні та шукали канали постачання військовим у прифронтових районах. Однак, реалізувати готовий товар вони не встигли, адже працівники ДБР вчасно блокували роботу лабораторії і затримали організатора та трьох хіміків.

Під час обшуків в лабораторії було вилучено понад 120 кг наркотичних засобів (що становить більше 240 тисяч доз), психотропних речовин на суму понад 150 млн грн, а також спеціальне хімічне устаткування вартістю понад 2 млн грн та близько 1 тонни реактивів, прекурсорів і хімічних речовин для виготовлення нових партій наркотиків.

Крім того, злочинці придбали шиномонтажне обладнання для прихованого транспортування наркотиків по Україні та контрабандного вивезення до інших країн, фасуючи «товар» у автомобільні колеса.

ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків фото №1
ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків фото №2
ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків фото №3
ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків фото №4
ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків фото №5
ДБР на Чернігівщині ліквідувало потужну нарколабораторію, вилучено понад 240 тисяч доз наркотиків фото №6

Фото: Державне бюро розслідувань

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия