Завантаження ...
Новобудови Києва

В Україні заборонили політичну партію "Наш край" за матеріалами СБУ

 В Україні заборонили політичну партію "Наш край" за матеріалами СБУ фото

Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо заборони політичної партії "Наш край" за матеріалами Служби безпеки України.

Судове рішення ґрунтується на доказах причетності окремих екскерівників та функціонерів партії до підривної діяльності проти України. Встановлено, що вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу, а дехто з них навіть підтримав російську військову агресію та перейшов на бік ворога.

Загалом, до співпраці з Російською Федерацією виявили причетність десятки представників регіональних осередків "Нашого краю". Більшість із них перебуває на тимчасово окупованих територіях України, де займають різні посади в органах, створених окупантами.

Наразі тривають комплексні заходи, спрямовані на притягнення кожного з них до відповідальності за злочини проти України. Відповідно до рішення суду, майно, кошти та інші активи партії "Наш край" будуть передані у власність держави.

Раніше, завдяки доказовій базі, наданій СБУ, Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Мін'юсту і заборонив банківським установам здійснювати будь-які операції з рахунками, що належать забороненій партії.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, за матеріалами СБУ було заборонено 19 проросійських політичних партій.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: