Завантаження ...
Новобудови Києва

Ужгородського депутата затримали за вимагання хабарів за відстрочку від мобілізації

Ужгородського депутата затримали за вимагання хабарів за відстрочку від мобілізації фото

Служба безпеки України та Національна поліція затримали депутата Ужгородської міської ради, який вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації.

Викритий на корупції посадовець входить до керівного складу місцевого департаменту соціальної політики. За даними слідства, він вимагав гроші від військовозобов'язаних, які претендували на відстрочку від призову за сімейними обставинами. Чиновник обіцяв «пришвидшену» процедуру отримання довідок, що підтверджують факт догляду за особами з інвалідністю, за різні суми хабарів.

Правоохоронці затримали депутата під час отримання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання про повідомлення йому підозри за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: