Завантаження ...
Новобудови Києва

Україна втратила 9 гігават генеруючих потужностей через російські атаки: коментар голови «Укренерго»

Україна втратила 9 гігават генеруючих потужностей через російські атаки: коментар голови «Укренерго» фото

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що внаслідок останніх семи російських атак на енергетичні об’єкти Україна втратила близько 9 гігават генеруючих потужностей.

Це відповідає обсягу енергоспоживання Нідерландів протягом трьох місяців або ж сукупному споживанню Словаччини та країн Балтії.

На форумі «Війна і енергетика. Як це впливає на бізнес», Кудрицький наголосив на необхідності негайного будівництва об’єктів розподіленої генерації, щоб підготуватися до цієї та наступної зими. Він підкреслив, що розосередження невеликих електростанцій підвищить стійкість української енергосистеми до російських атак.

«На жаль, нам доводиться мати справу з реаліями, які полягають у тому, що атаки, ймовірно, триватимуть. І ми повинні бути готовими, ми маємо відновити якомога більшу частину генерації до зими. Ми повинні просити додаткову ППО для захисту того, що ми відновлюємо. Але також ми мусимо розгортати нові генеруючі потужності, щоб переконатися, що, якщо росіяни знову здійснять ці атаки, вони не зможуть сконцентруватися на 10 чи 15 великих електростанціях, а матимуть справу з величезною кількістю малих. І тут ми підходимо до питання децентралізації генерації. І робити це треба не після перемоги, не після війни, а просто зараз. Треба починати прямо зараз»,— зазначив Володимир Кудрицький.

Очільник «Укренерго» підкреслив, що будівництво розподілених генерацій є необхідним кроком для забезпечення стабільності енергосистеми країни у поточних умовах війни. Це дозволить зменшити ризики від масованих атак та забезпечити безперебійне постачання електроенергії населенню.

Фото: Телеграм канал «Укренерго», Володимир Кудрицький

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: