Завантаження ...
Новобудови Києва

СБУ затримала рекетирів, які вимагали гроші у сім'ї загиблого воїна ЗСУ

СБУ затримала рекетирів, які вимагали гроші у сім'ї загиблого воїна ЗСУ фото

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрила злочинну групу, яка тероризувала мешканців Черкас.

Серед постраждалих опинилися родичі загиблих українських воїнів.

Було задокументовано випадок вимагання 5 мільйонів гривень у родини загиблого військовослужбовця ЗСУ. Дізнавшись про те, що вдова військового та його 20-річний син отримали державну допомогу, злочинці негайно почали чинити на них тиск з метою забрати свою частку.

Зловмисники переслідували молодика, погрожуючи зробити його інвалідом, а матері надсилали психологічні погрози через телефонні дзвінки. Крім грошей, рекетири вимагали визнати одного з них позашлюбним сином загиблого воїна, щоб створити схему ухилення від мобілізації та згодом виїхати за кордон.

СБУ затримала двох учасників банди на місці злочину під час передачі частини грошей. За даними слідства, затриманими виявилися місцеві кримінальні елементи, які спеціалізувалися на вимаганні вигаданих боргів з мешканців обласного центру.

Зловмисникам вже повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану). Наразі вони перебувають під вартою і їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Розслідування триває для встановлення причетності банди до інших особливо тяжких злочинів. Комплексні заходи проводилися співробітниками СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: