Завантаження ...
Новобудови Києва

"Залиште мені мої гроші, мені нема за що жити"- Миколі Тищенку обрали запобіжний захід

"Залиште мені мої гроші, мені нема за що жити"- Миколі Тищенку обрали запобіжний захід фото

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомляє про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку у зв'язку з подіями у Дніпрі.

За матеріалами ДБР та за сприяння керівництва Нацполіції, Генеральний прокурор повідомив про підозру Тищенку у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця Збройних сил України.

20 червня 2024 року у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата незаконно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Протягом певного часу потерпілого утримували та завдали йому тілесні ушкодження. Слідство встановило, що дії були скоєні за попередньою змовою групою осіб із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

Під час обшуків у депутата йому повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого відповідно до частини 2 статті 146 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Миколі Тищенку обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомила кореспондентка Радіо Свобода із судової зали.

Під час обрання запобіжного заходу у Печерському районному суді міста Києва, народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко заявив, що йому "не буде за що жити". Відео з цією заявою опублікувала Радіо Свобода.

Тищенко скаржився ДБР: "залиште мені гроші, мені не буде за що жити", оскільки, за його словами, він не бере хабарів.

Також він додав: "У Таїланд я не їздив, ресторани мої не працювали в ковід". Нагадаємо, що Миколу Тищенка виключили зі "Слуги народу" після того, як стало відомо про його поїздку до Таїланду. У січні 2023 року посольство України в Таїланді анонсувало зустріч із ним, але у Верховній Раді заявили, що відрядження не було погоджене.

Журналісти також повідомляли, що під час локдауну ресторан "Велюр" Тищенка приймав відвідувачів, на що Тищенко відповів, що ресторан працює як "своєрідний штаб".

Нагадаємо, Микола Тищенко обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Святошинському районі міста Києва, є заступником голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури, та є кумом керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Комплексні заходи проводилися у взаємодії з Офісом Генерального прокурора.

Фото: Державне бюро розслідувань

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: