Завантаження ...
Новобудови Києва

Російський обстріл Вільнянська: 7 загиблих, серед них двоє дітей

Російський обстріл Вільнянська: 7 загиблих, серед них двоє дітей фото

Генеральний прокурор України Андрій Костін прокоментував  жахливий обстріл міста Вільнянськ Запорізької області, який забрав життя семи мирних мешканців, серед яких двоє дітей. Ще 13 осіб отримали поранення, включаючи дітей.

29 червня російські військові випустили дві ракети, які влучили у середмістя Вільнянська. Внаслідок атаки були пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, магазин та кілька житлових будинків.  

На місці трагедії працюють прокурори та правоохоронці, які збирають докази для притягнення до відповідальності винних у цьому злочині. Андрій Костін підкреслив, що російські військові злочинці обов'язково будуть покарані.

 Генпрокурор також наголосив на важливості посилення оборони України. За його словами, єдиним дієвим способом зупинити агресора є зміцнення української армії зброєю та системами ППО. Росія, за його словами, розуміє лише силу, і сильна українська армія здатна захистити не лише Україну, а й увесь цивілізований світ.

Під керівництвом Запорізької обласної прокуратури вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Вільнянська зросла до 23 осіб, серед яких 8 дітей. .

Російський обстріл Вільнянська: 7 загиблих, серед них двоє дітей фото №1
Російський обстріл Вільнянська: 7 загиблих, серед них двоє дітей фото №2
Російський обстріл Вільнянська: 7 загиблих, серед них двоє дітей фото №3

Фото: Телеграм-канал Офісу Генерального прокурора. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: