Завантаження ...
Новобудови Києва

Чоловіка з переломом ключиці на Чернігівщині засудили за ухилення від мобілізації

Чоловіка з переломом ключиці на Чернігівщині засудили за ухилення від мобілізації фото

У Чернігівській області чоловік, якого визнали придатним до військової служби, не з'явився у визначений термін до Територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК).

За це його засудили на три роки позбавлення волі з іспитовим строком на два роки. Вирок було винесено 26 червня Деснянським районним судом Чернігова, про що повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень.

Чоловіка під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) визнали придатним до служби, попри консолідований перелом правої ключиці. Проте він не з'явився у ТЦК у зазначений в бойовій повістці день.

Інцидент розпочався у серпні 2023 року, коли чоловік прийшов до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Чернігові, щоб виписатися з квартири. Там його направили до ТЦК, де після перевірки даних він пройшов медогляд. Лікарі встановили перелом ключиці, але вирішили, що це не є підставою для звільнення від військової служби під час воєнного стану.

Під час судового розгляду обвинувачений заявив, що пізніше приносив до ТЦК медичні документи, які підтверджують його стан здоров'я, але їх не взяли до уваги. Він також зазначив, що не оскаржував висновок ВЛК, оскільки не був обізнаний із законодавством.

Суд врахував декілька пом'якшувальних обставин: обвинувачений раніше не притягувався до кримінальної відповідальності та має дійсно хворобливий стан, зокрема переніс операцію на ключиці і потребує лікування. Попри це, чоловіка визнали винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації за статтею 366 Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на два роки. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: