Завантаження ...
Новобудови Києва

Прем'єр-міністр Угорщини прибув до Києва для переговорів з Зеленським

Прем'єр-міністр Угорщини прибув до Києва для переговорів з Зеленським фото

Сьогодні Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва.

Він зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським для обговорення питань "досягнення миру" в Україні та угорсько-українських відносин.

Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші виданню MTI.

За інформацією видання The Guardian, метою візиту Орбана також є вирішення питання щодо прав угорськомовної меншини, яка проживає на заході України

Лідери України та Угорщини провели важливу зустріч, під час якої обговорили новий договір про двосторонні відносини. Вони підкреслили, що ця зустріч стала важливим кроком для вирішення проблем, накопичених протягом тривалого часу, та домовилися працювати над угодою.

"Ми бажаємо налагодити відносини між нашими країнами та підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, подібну до тих угод, які в нас діють з іншими сусідами Угорщини", — зазначив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Орбан також наголосив, що Угорщина готова підтримати модернізацію української економіки та має намір допомагати Україні під час свого головування у Раді ЄС.

Це перший візит Віктора Орбана в Україну від початку повномасштабної війни. Востаннє він відвідував Україну з офіційним візитом у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: