СБУ затримала агента ФСБ, який планував удари по нафтобазах та аеродромах ЗСУ на Чернігівщині

Служба безпеки України затримала ще одного російського агента, який діяв на півночі країни.

Служба безпеки України затримала ще одного російського агента, який діяв на півночі країни.

Зловмисник готував ракетні удари по підрозділах Збройних сил України та об'єктах паливно-енергетичного комплексу у Київській та Чернігівській областях.

Серед основних цілей ворога були військові аеродроми, підрозділи протиповітряної оборони, нафтопереробні заводи, паливні склади та ключові енергогенеруючі підприємства. Щоб отримати координати цих об'єктів, агент об'їжджав місцевість і приховано фіксував їх на камеру свого телефону.

Отримані відомості він передавав кадровому співробітнику ФСБ по Москві та Московській області. Служба безпеки задокументувала кожен крок злочинних дій агента та затримала його під час дорозвідки поблизу українських військ на Київщині.

Крім того, СБУ провела додаткові заходи для убезпечення стратегічно важливих об'єктів України. За даними кіберфахівців СБУ, агент потрапив у поле зору російських спецслужб через антиукраїнські коментарі, які він публікував на прокремлівських Телеграм-каналах.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою, і йому загрожує довічне ув'язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: