Завантаження ...
Новобудови Києва

На Чернігівщині вперше в цьому році виявили африканську чуму свиней

На Чернігівщині вперше в цьому році виявили африканську чуму свиней фото

У селі Миколаївка Прилуцького району Чернігівської області зафіксували випадок африканської чуми свиней (АЧС).

Це перший випадок у 2024 році на Чернігівщині. Про це повідомив Юрій Павлішен, начальник головного управління Держпродспоживслужби в області.

Захворювання підтвердили лабораторно. В агрофірмі, де виявили вірус, ввели карантинні обмеження. Як розповів голова Прилуцької районної військової адміністрації Володимир Чернов, лабораторне підтвердження отримали 3 липня.

"Мені повідомили про загибель тварин, взяли проби, провели аналіз. Коли надійшло підтвердження, там одне було спірне, тому взяли повторний матеріал і він дав позитивний результат. Вчора увечері надійшов цей лист, сьогодні зранку зібрали комісію і визначили подальший план дій",- зазначив Чернов.

4 липня провели засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Прилуцькій районній державній адміністрації, де розробили детальний план ліквідації. За інформацією департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної військової адміністрації, вірус АЧС виявили у п'яти свиней. Загалом у господарстві утримують 347 тварин. Протиепізоотичні заходи запланували на 5 липня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: