Завантаження ...
Новобудови Києва

Ворожі диверсійні групи на Сумщині та Чернігівщині: оцінка загрози від ISW

Ворожі диверсійні групи на Сумщині та Чернігівщині: оцінка загрози від ISW фото

Окупаційні війська Росії здійснюють диверсійно-розвідувальні заходи на прикордонних територіях Сумської та Чернігівської областей.

За повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), ці рейди не становлять значної загрози для великого наступу, але свідчать про готовність РФ до можливих активних дій.

Нещодавно з'явилися геолокаційні кадри, де видно, як українські Сили оборони ведуть вогонь по обмежених російських позиціях у будинках і лісових масивах трохи північніше від Журавки Сумської області. Це село розташоване за менш ніж два кілометри від кордону та приблизно за 35 кілометрів від міста Суми.

Аналітики ISW вважають, що такі рейди, ймовірно, є частиною обмеженого російського транскордонного рейду і не свідчать про постійну російську присутність у цьому районі. Проте, російські війська зберігають резерви та мають потенціал для початку наступальних операцій на Сумщині, якщо вони приймуть таке рішення.

Згідно з інформацією Державної прикордонної служби України (ДПСУ), армія РФ, навіть маючи недостатню кількість сил, може спробувати розширити плацдарми з активними зонами бойових дій на територіях Сумської чи Харківської областей.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: