Завантаження ...
Новобудови Києва

Викрадено майже 1,5 млн грн з рахунків загиблих українських військових: у Дніпрі затримали злочинну групу

Викрадено майже 1,5 млн грн з рахунків загиблих українських військових: у Дніпрі затримали злочинну групу фото

У Дніпрі затримали п’ятьох учасників злочинної групи, які викрали майже 1,5 мільйона гривень з рахунків загиблих українських військових.

Під керівництвом Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра, їм повідомлено про підозру у крадіжці, шахрайстві та несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних автоматизованих систем.

Слідство встановило, що підозрювані залучили працівника бюро судово-медичної експертизи, який на території моргу викрадав SIM-картки та мобільні телефони загиблих військових. Один з учасників групи, ІТ-спеціаліст, змінював паролі та отримував повний доступ до онлайн-банкінгу загиблих.

Після цього підозрювані знімали готівку, оформлювали кредити на імена загиблих та переводили гроші на власні рахунки. Наразі встановлено 20 потерпілих, а сума збитків складає майже 1,5 мільйона гривень.

Під час обшуків у підозрюваних вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, SIM-картки, військовий одяг та екіпірування, а також чорнові записи. Учасникам злочинної групи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Спецоперація з викриття злочинної діяльності проведена спільно зі слідчими Дніпровського райуправління поліції, співробітниками Управління протидії кіберзлочинам в області та Департаментом кібербезпеки СБУ.

Фото: Телеграм-канал Офісу Генерального прокурора. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: