Завантаження ...
Новобудови Києва

Гендиректор «Охматдиту» виступив на засіданні Радбезу ООН щодо російського удару по лікарні

 Гендиректор «Охматдиту» виступив на засіданні Радбезу ООН щодо російського удару по лікарні фото

Володимир Жовнір, генеральний директор «Охматдиту», виступив на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому російському ракетному удару по лікарні.

«На момент атаки 600 пацієнтів, і стільки ж працівників, перебували у лікарні. Проводились три складні операції. Діти були на крапельницях, на діалізі, у реанімаціях»,– передає слова Жовніра Суспільне.

Російська ракета вдарила у відділення реанімації та хронічної інтоксикації, зруйнувавши частину будівлі повністю. Загалом постраждало 24 відділення.

Понад 300 людей отримали поранення, серед них 8 дітей. Двоє дорослих загинули. Понад 600 пацієнтів були евакуйовані, 100 з них перевезені до інших лікарень.

Наші спеціалізовані послуги з високоякісним обладнанням не надаватимуться в найближчому майбутньому. У нас будуть серйозні наслідки щодо лікування дітей»,– зазначив Жовнір.

Він додав, що це не просто воєнний злочин.

«Це не просто воєнний злочин. Це поза межами людяності. Наші лікарі намагалися рятувати життя дітей до останнього моменту під атаками та після того, як все було уражено, навіть не зважаючи на сирени».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: