Завантаження ...
knukim.edu.ua
Новобудови Києва

Розпочато передачу літаків F-16 Україні, — Блінкен

Розпочато передачу літаків F-16 Україні, — Блінкен фото

Президент України Володимир Зеленський оголосив про продовження роботи у Вашингтоні з новими важливими рішеннями щодо підтримки України.

Також, у підтвердження слів президента, щойно стало відомо, що розпочато передачу літаків F-16 Україні, — про це повідомив Блінкен, заступник держсекретаря США.

За словами ж президента, Україна незабаром отримає рішення щодо літаків F-16, які збільшать авіаційний потенціал країни.

"Вчора для України ми отримали рішення про ще 5 «петріотів» і десятки інших систем ППО, сьогодні – рішення по літаках. Будуть зараз і дві нові безпекові угоди. Там, в угодах, підтримка санкцій проти Росії, підтримка нашого вступу в ЄС і НАТО, підтримка нашого захисту – наших воїнів, усіх наших людей, відбудови. Все це ми враховуємо в безпекових угодах саме так, як потрібно. І наші зустрічі. Буде щонайменше десять перемовин з лідерами країн. Вдячний усій нашій команді за активність.", – зазначив Зеленський.

Президент також зазначив, що сьогодні він проведе щонайменше десять перемовин з лідерами країн, а також зустрічі в Конгресі США з представниками обох партій. Метою цих перемовин є посилення взаємодії між Україною та США, що має призвести до збільшення військової допомоги, зокрема далекобійної зброї.

"Дякую всім, хто допомагає! Кожен день ми стаємо сильнішими і наближаємося до справедливого миру", – додав Зеленський.

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, Україна цього літа отримає винищувачі F-16 від США та союзників, що надасть Києву нові можливості у протидії агресії Росії.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия