Завантаження ...
Новобудови Києва

СБУ та Нацполіція затримали поплічницю рф, яка підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії і готувала диверсії проти ТЦК

СБУ та Нацполіція затримали поплічницю рф, яка підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії і готувала диверсії проти ТЦК фото

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала жінку, яка діяла на Кіровоградщині за замовленням російських спецслужб. Вона займалася підпалами автотехніки та будівель Сил оборони України.

Згідно з даними контррозвідки СБУ, зловмисниця підпалила службовий пікап інструктора спецпідрозділу "Омега" Національної гвардії. Для цього вона придбала легкозаймистий розпалювач і відслідкувала місце паркування авто. Після погодження мети з російськими кураторами, вона підкралася до автомобіля під час комендантської години і підпалила його.

Щоб підтвердити виконання завдання, жінка знімала свої дії на телефон. Це відео агресор планував використати для інформаційних операцій, створюючи фейкові новини про антиукраїнське підпілля на Кіровоградщині.

Контррозвідники СБУ затримали жінку протягом доби після скоєння злочину. Наступним її завданням був підпал будівлі місцевого ТЦК з використанням "коктейлю Молотова", за що їй обіцяли грошову винагороду, яка залежала від масштабу пожежі.

Затриманою виявилася 28-річна мешканка Олександрії, яка потрапила в поле зору російських спецслужб через свою активність у Telegram-каналах. Під час обшуків у неї вилучили мобільний телефон із доказами злочину, складові саморобної запалювальної суміші та одяг, в якому вона здійснила підпал.

Наразі жінці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) і вирішується питання щодо додаткової кваліфікації за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Їй загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію провели співробітники СБУ у Кіровоградській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Фото: Офіційний канал Служби безпеки України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: