Завантаження ...
Новобудови Києва

Закликав ЄС і США переглянути свою політику: новий президент Ірану очікує на конструктивних діалог

Закликав ЄС і США переглянути свою політику: новий президент Ірану очікує на конструктивних діалог фото

Президент Ірану Масуд Пезешкіян звернувся до країн "Нового Світу" з пропозицією відновити конструктивний діалог. Він закликав Євросоюз та США визнати свої помилки та скоригувати політику по відношенню до Ірану, повідомляє "Обозреватель".

Видання Tehran Times опублікувало звернення Пезешкіяна, у якому йдеться про необхідність повернення до ядерної угоди. На першій шпальті видання також було розміщено подяку та привітання президенту терористичної організації ХАМАС, згадувалося про непохитність співпраці Ірану та Росії та цитувалися висловлювання російського диктатора.

Залишається незрозумілим, чому Пезешкіян звертається саме до "Нового Світу", оскільки цей термін зазвичай стосується Америки та Австралії, хоча останню у своєму зверненні президент Ірану не згадує. Європу, до якої він звертається насамперед, зазвичай вважають частиною "Старого Світу".

У 2018 році США, під керівництвом президента Дональда Трампа, вийшли з ядерної угоди, укладеної між ЄС, США та Іраном, що призвело до відновлення санкцій проти Ірану з боку обох світів. ЄС неодноразово обіцяв спробувати відновити угоду та пом'якшити санкції, проте жодних конкретних кроків у цьому напрямку не зроблено.

Президент Пезешкіян вважає розрив угоди та погіршення відносин із Європою та США помилкою. Він наголосив на важливості конструктивного діалогу з європейськими країнами для встановлення взаємоповаги та рівності у відносинах. Президент пропонує відкласти звинувачення та зосередитися на економічній, технологічній та енергетичній співпраці.

Окремо Пезешкіян звернувся до Сполучених Штатів з проханням "визнати реальність" і зрозуміти, що Іран не буде піддаватися на тиск.

Нагадаємо, президент Ірану, міністр закордонних справ країни та інші пасажири загинули внаслідок катастрофи гелікоптера.

Нагадаємо, президент Ірану, міністр закордонних справ країни та інші пасажири загинули внаслідок катастрофи гелікоптера.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: